Arbetsför från 0 – 100 % från ena dagen till den andra.

Förra torsdagen talade jag med min handläggare på Försäkringskassan, som bestämt hävdar att jag inte längre kan få sjukpenning eftersom en försäkringsmedicinsk läkare tittat på två läkarintyg och två journalanteckningar som handläggaren gjort. Utefter det så anses jag från och med måndag inte längre vara sjuk. Då kommer jag inte längre ha feber eller vara trött och i behov av vila för att kunna fungera. Fiffigt va?! Tänk att inte ens specialisterna på Karolinska Universitetssjukhuset kommit på den idén!

På måndag ska jag anmäla mig hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande för ”Jobb som är normalt förekommande på arbetsmarknaden”. Försäkringskassan bedömer att jag, trots de besvär jag har, bör kunna klara av ett lättare fysiskt och mindre psykiskt krävande arbete. Vilken typ av arbete detta skulle kunna vara är dock inte specificerat.

Av den rapport som kom från IFAU idag, så duger inte den förklaringen. Läs själva: http://www.ifau.se/sv/Press/Meddelanden/forsakringskassans-myndighetsnormer-avgorande-for-bedomning-av-arbetsformaga/

När jag talade med handläggaren och bad om ett möte, så vägrades jag det. Med hänvisning till att de inte var tvungna att träffa ”kunden”. Hen kunde tänka sig ett så kallat överlämningsmöte med Arbetsförmedlingen. Vad det nu ska vara bra för?

Jag har aldrig emotsatt mig att jobba, det jag behöver nu är en deltid som sjukskriven för att kunna klara av att jobba deltid. Av de saker jag faktiskt klarat av från soffan är en del riktigt bra saker. Till exempel var jag med och räddade en förödande busstrafik här ute på Mälaröarna. Här är Dagens Nyheter

I dagsläget anser dock Försäkringskassan att jag kan arbeta 100 %, trots feber och det faktum att jag har stort behov av att vila. Men om det finns en arbetsgivare därute som kan erbjuda en soffa så ska du se att jag kan arbeta även liggandes på kontoret om det inte finns möjlighet för arbete hemma.

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Arbetsför från 0 – 100 % från ena dagen till den andra.

  1. Pingback: Försäkringskassan omprövar ärende efter dom i Förvaltningsrätten | Midgårdsdrottningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.