Något har gått snett!!

Regeringen tog bort stupstocken i vintras, låt den som är sjuk vara sjuk sades det. Men något hände, Försäkringskassan började istället neka allt fler sjukpenning, utan att utreda arbetsförmåga. Antalet som överklagat beslut har drastiskt ökat under våren och sommaren. När jag skickade in min klagan fick jag svar att det kan ta upp till 20 veckor innan beslutet omprövas. Det har nu gått 10 veckor. Igår fick jag veta att enheten för omprövning går ut med nya besked, NU BEHÖVER DE 40 VECKOR FÖR ATT OMPRÖVA!
JO har tidigare sagt att 6-8 veckor är max, annars strider det mot mänskliga rättigheter enligt EU. Skärmavbild 2016-08-20 kl. 16.07.25
I fredags hade jag kontakt med min arbetsförmedlare och berättade det absurda i att jag tvingas söka jobb på heltid, tjänster jag har kompetens för, men absolut inte kapacitet för. Jag kommer nu att få träffa en person på Arbetsförmedlingen som jobbar med arbetslivsinriktad rehabilitering för att utreda min arbetsförmåga. Något som Försäkringskassan skulle gjort, INNAN de beslöt att inte ge mig sjukpenning.
Att det ska ta 40 veckor för att få veta om man har rätt till sjukpenning eller inte är oacceptabelt! Jag vill uppmana alla mina vänner att JO-anmäla Försäkringskassan. Generaldirektör Ann-Marie Bedler måste få ett stopp på detta! Jag vet att Annika Strandhäll har fått vetskap om det, men vi behöver trycka på från flera håll.

Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *