Medicin och mående

Härom dagen skrev en person som också har ME om det där att vissa allmänläkare på Vårdcentralerna inte skriver ut redan utprövad medicin till ME-patienter. Läs här: När läkare tar vår arbetsförmågaskarmavbild-2016-09-14-kl-21-08-57

Idag när jag var på väg till Arbetsförmedlingen för att äntligen påbörja min egen arbetsförmågeutredning ringde distriktssköterskan och sa, du har en tid hos mig på fredag, men det är ju bara sprutor etc som ska förskrivas. Kan jag inte förskriva dem till apoteket så att du kan hämta ut det samtidigt som du hämtar dina B-12 ampuller? Självklart sa jag. Ett möte mindre! Grejen är, att jag föreslog för min läkare på VC att vi testar med B-12, det är ju ofarligt. Han såg glad ut, och förskrev det direkt.

Han muttrade och funderade över formuleringar när han skrev mitt intyg som ska till Försäkringskassan. Här är fler som muttrar. LÄS detta Facebookinlägg! https://www.facebook.com/johan.manflod/posts/10154520634498540

Idag när jag kom hem så läste jag om en förtvivlad människa som nu blir av med sin medicin pga den nya läkaren som tagit över efter personens nu pensionerade läkare inte ”ställer sig bakom den sortens behandling för att den inte är evidensbaserad”. Men när det finns kliniska studier då? Läser inte läkare på om de undrar över en diagnos? Söker de inte svar precis som vi patienter gör? Här bland annat finns info om ME och B-12 som jag tycker läkare bör läsa. SFAM Tidskriften Allmän Medicin från januari 2016.

Hur kan man ta bort en medicin från en patient när patienten säger att hen mår bättre av den? Det är för mig obegripligt! Samtidigt som läkare får mindre och mindre tid till patienten för att det ska administreras mer. Mycket på grund av Försäkringskassan som inte längre tror på våra läkare som studerat i massor av år, utan hellre tror på Försäkrings Medicinska Rådgivare som övergivit sin läkared. Till syvete och sist så är det ju faktiskt människan som står där, som blir förtvivlad när du tar bort livskvalitén! Tänkt på det!

Jag kommer att återrapportera mitt mående här när jag börjat få B-12 sprutorna. Träffade en kollega med ME igår som sa att det inte hjälpt på honom. Men va fan, man måste ju prova! Det är inte knark vi snackar om!

Over and out!

 

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.