JO och försäkringskassan

Illustratör: Max Gustavsson

Arbetsför!

För ett tag sedan JO-anmälde jag Försäkringskassan med kritik kring deras långa handläggningstider för omprövan av beslut. Jag fick ett svar från JO att de inte skulle ta tag i mitt ärende, då det redan fanns ett liknande ärende och de hade redan begärt yttrande från Försäkringskassan.

Härom dagen kom Försäkringskassans yttrande. fk-yttrande-till-jo-arende-3353-16

Där står att omprövningsärendena ökat med 21 % under jan-maj 2016 jämfört med samma period 2015. I mars i år togs ”stupstocken” bort, och vi som är sjuka trodde att vi äntligen skulle kunna vara sjuka och kämpa för att förhoppningsvis bli frisk. Dessa siffror visar en direkt konsekvens av att handläggarna fått större krav på sig att göra hårdare bedömningar.

Idag fick jag också veta att Försäkringskassan har nya direktiv till alla läkare, som ska sjösättas i morgon. På Solrosuppropet kan ni läsa om just detta.

I måndags landade min nya ansökan hos myndigheten, igår beslutade de om min SGI. Nu väntar jag spänt på om jag kommer att få vara sjuk.

Over and out!

Och precis just i detta nu fick jag en flash från Dagens Nyheter som tar upp problemet! 

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.