Vi skippade B-12

Förra veckan träffade jag min läkare igen, efter en snabb uppdatering konstaterade vi att vi skippar B-12 injektionerna och folacin tabletterna. Det har inte hjälpt mig i mitt mående. Tråkigt, jag hade verkligen hoppats på det. Men det är inget att göra åt. En remiss till Stora Sköndal är skickad och jag hoppas att de godkänner den. Min läkare var lite rädd att den inte skulle godkännas eftersom jag också har Sarkoidos (om än avklingande). Men som jag ser det, så är den diagnosen borttagen ur differensdiagnoserna och kan mycket väl vara samsjuklig.

Idag skickade jag iväg min överklagan mot Försäkringskassans beslut som ska till Förvaltningsrätten. 32 A4-sidor. Bland annat skriver jag så här: skarmavbild-2016-11-17-kl-19-22-04

Vi får se var det landar.

Min handläggare på Försäkringskassan ringde mig härom dagen och berättade att Danderyd har svarat på FK’s upprop om AFU. Jag kommer således att få masa mig iväg för ytterligare en utredning kring min arbetsförmåga. Kallelse har inte kommit ännu. Jag är både lugn och rädd för utredningen på Danderyd. De har ju haft en ME/CFS klinik där tidigare, men den är nedlagd. Finns några kunniga kvar? Kommer de lyssna på vad jag säger och hur mina dagar ser ut? Hur sliten jag blir efter ansträngning? Igår eftermiddag åkte jag till stan för att lyssna på en föreläsning kring sjukförsäkringen som Göran Söderlund höll. Idag vid lunchtid såg jag ut så här med feber, nysningar, snor och muskel/ledvärk och hjärndimma. Hela dagen har jag legat i soffan.img_7728

Ser ut som en gammal kärring istället för den pigga jag vill vara. Föreläsningen var hur som helst bra och många tips och lärdomar. Bland annat att det som FK ofta kräver som ”Objektiva undersökningsfynd” inte är ett måste. Det finns en dom som beslutat att man bra kan kräva det ”OM det är MÖJLIGT och RIMLIGT”. Sedan måste läkare som vill hjälpa sin patient att få sjukersättning uttryckligen skriva ”För all överskådlig framtid” i intyget, även om läkaren skriver så, så betyder termen inte det. Varje sjukersättningsfall omprövas vart 3:e år. Men läkaren måste skriva så om patienten ska få igenom det.

Jo, den senaste veckan har min sjukdom uppmärksammats i TV4 hos Malou efter 10 och i två tidningar som många läser. Året Runt och Må Bra. Känns skönt att sjukdomen äntligen börjar uppmärksammas! Det är ingen ”hittepå sjukdom”!!img_7729 img_7730

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är länken till Malous intervju med Karin 53 minuter in i klippet. http://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio?video_id=3635252

Over and out!

/K

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.