På tisdag ska jag göra AFU på Danderyds Sjukhus

Igår kom kallelsen som jag väntat på sedan i september från Försäkringskassans Utredningsenhet på Danderyd. Jag ska få träffa en läkare i två timmar som ska gå igenom en massa tester med mig. Det är bara det, att jag klarar ofta saker ganska bra om jag ger mig tusan på det. Grejen med min sjukdom är att jag blir straffad efteråt. Det kallas PEM – Post-Exertional Malaise. Det betyder på ren Svenska: Ansträngningsutlöst försämring.

Text från RME

Jag vet efter att ha hört mig för om läkaren att hen har viss kunskap om ME, men man blir ändå rädd att hen ska bedöma mig bättre än vad jag egentligen är, eftersom hen inte kommer att se hur jag mår dagarna efter besöket. Jag ska ta med mig dokumentation som finns skrivet från en tidigare överläkare på samma utredningsenhet som förklarar just det här problemet. Hoppas att det kan hjälpa.

Forskningen går framåt när det gäller ME, flera forskare har upptäckt att det är något fel i kroppen som gör att cellerna inte kan ta upp sockret som ska skapa energi. Detta medför den snabba utmattningen och mjölksyran som uppkommer efter minsta lilla ansträngning. RME har ett rykande färskt nyhetsbrev som är värt att läsa om man är intresserad av denna märkliga sjukdom.

På tal om märkliga sjukdomar så är ju min Sarkoidos på väg att klinga av, och detta bekräftar att det inte är den som gjort att jag mått så dåligt i tre år.

Over and out!

 

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *