Försäkringskassan…

I mitt förra inlägg skrev jag om att jag skulle möta FK i en muntlig förhandling i Förvaltningsrätten. Resultatet av den förhandlingen blev att FK erkände att de gjort fel och erbjöd att återta ärendet för att göra en ny bedömning. Resultatet av detta har jag inte fått ännu.

MEN, dagen efter jag varit på förhandling i FR får jag ett beslut om att jag endast är berättigad tre fjärdedels sjukpenning från och med den 31 maj 2017. Detta baserar sig på ett telefonsamtal från Processföraren i ärendet i FR. De menar på att jag berättat att jag sökt deltidsjobb men inte fått.

JA, eftersom jag var inskriven som aktivt arbetssökande på Arbetsförmedlingen så sökte jag såklart jobb under tiden jag inte var berättigad sjukpenning 2016. Men jag hade också ett läkarintyg som berättade att jag hade helt nedsatt arbetsförmåga. Som många av er vet så har jag sökt arbete tidigare och har många brev sparade. Det var inte särskilt svårt att ändra dom.

Försäkringskassan menar också att eftersom jag åkt kommunalt tur och retur EN gång till Danderyds sjukhus och kan skjutsa mitt barn någon gång i månaden till och från skolan så har jag en arbetsförmåga på 25 %. Vad som inte står skriftligt i min utredning är att jag var tvungen att ligga ned på läkarens brits med filt över mig när jag anlände. Helt slut efter bussresan! En vanlig människa med lite kunskap om hur man mår när man har influensa borde inse att om jag även klarade att ta mig hem med buss igen så är sannolikheten ganska stor att jag la mig ned och vilade. Resterande resor beviljade FK mig taxiresor. I min arbetsförmågeutredning så står att min psykiska status bedöms som fluktuerande från mycket god till måttliga och stora svårigheter.. FMR bedömer det som motsägelsefullt. Tillika är det motsägelsefullt att jag tar mitt föräldraransvar i den mån jag kan.

Försäkringskassan använder alltså samma argument som processföraren använde i FR. Detta till trots att jag påtalat för Förvaltningsrätten att jag blivit avsevärt sämre i mitt mående sedan förra året. Rättssäkerheten är totalt ur spel när det gäller Försäkringskassan!!

1, Handläggaren lägger ett beslut efter telefonsamtal med processföraren efter förhandling om ett helt annat ärende. 2, Handläggaren använder samma information som i domstol avfärdats som argument. 3, Jag ringer upp handläggaren och frågar vad beslutet innebär eftersom jag inte fått något brev, varpå jag får svaret, ”Det borde du inte kunna se, eftersom jag skickat det till kvalitetsgranskning”. Handläggaren sa också att: ”Du har ju berättat att du kan arbeta med ekonomi, sånt kan man ju göra hemifrån”. Jag ifrågasatte rimligheten att det var ett normalt förekommande arbete på arbetsmarknaden. Fick svaret snäsigt: ”DET ÄR JU UPP TILL ARBETSGIVAREN!”

Om handläggaren hade en mista aning om hur mycket aktivitet och koncentration som behövs för att arbeta som ekonomiassistent eller annat så borde hen förstå att det inte är rimligt! Min bedömning av aktivitetsförmåga av arbetsterapeut:

Idag var sista dagen att inkomma med synpunkter. Vi har tidigare inkommit med brev, men kom på att jag kanske skulle försöka skydda min SGI också, så maken som är mitt ombud ringde. Naturligtvis har min handläggare gått på semester och återkommer inte förrän den 1 augusti. En annan handläggare var tvungen att snabbt som tusan sätta sig in i mitt ärende. Handläggaren ska beställa möte mellan Försäkringskassan, Mig och Arbetsförmedlingen i Solna. Maken frågade rakt på sak; ”Hur ska hon ta sig till mötet?”

Dessutom tillhör jag AF City och inte Solna…

Vägen till och från sonens skola. Inte så mycket stadstrafik va?

To be continued..

Over and out!

/K

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.