Försäkringskassan omprövar ärende efter dom i Förvaltningsrätten

I april 2016 beslutade Försäkringskassan att jag från den ena dagen till den andra kunde arbeta 100 %. I ett blogginlägg skriver jag om det..här ->http://middleearth.se/?p=1153

I över ett år har jag kämpat för att få det jag tyckte var rätt och riktigt då! I april 2016 ville jag prova arbeta på 25% men Försäkringskassan satte käpparna i hjulet, eftersom man då bara hade A-kassa på deltid i 75 dagar. Stressen jag känt det senaste året går inte att beskriva, inte heller upptäckten av min försämring. Idag tvingas jag ha hjälpmedel både hemma och ute i samhället. Det hade jag inte för ett år sedan.

Jag vill nästan påstå att det är Försäkringskassan som medverkat till min försämring! I april i fjol visste ingen ännu vad det var jag hade för sjukdom. Det visste vi först i juni 2016. ME/CFS, en sjukdom som Försäkringskassans processförare kallade ”Ny sjukdom” och ”omstridd sjukdom”. Omstridd kan jag hålla med om, men definitivt INTE ny.

Alla dessa felbeslut resulterar i så mycket merkostnader genom mer arbete, inte bara för Försäkringskassan, utan också för A-kassan som plötsligt ska räkna ut hur mycket pengar jag ska betala tillbaka. För det är ju faktiskt så, att dagens samhälle tvingar en att låtsas. Jag vet att jag kan bli anmäld för misstänkt bedrägeri, men jag hoppas att A-kassan har så mycket hjärta att de fattar.

Jag ska i alla fall författa ett svar på kommuniceringen. Måste bara samla tankarna en stund. Skickade ju trots allt iväg begäran av omprövning till FK angående deras senaste beslut idag.

Over and out!

/K

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *