FK ändrar inte besluten!

Hej igen,

härom dagen fick jag meddelande från Försäkringskassan att de inte ändrar besluten i de två ärendena jag haft för omprövning. Det ena ärendet har redan varit uppe i Förvaltningsrätten en vända.

Nu överväger jag att ta samma ärende en vända till. Är ni beredda på den kostnaden kära medmänniskor? I förra beslutet så visade det sig att Försäkringskassan gjort fel och ville ta tillbaka ärendet för ny prövan. Det sa jag ja till. De beslutade då att jag hade 25% arbetsförmåga mellan 4/4 2016 – 2/9-2016. Men min läkare ansåg att jag har helt nedsatt arbetsförmåga och ansåg att jag kanske skulle må bra av aktivitetsökning. MAX 25%. Inte att jag som vid tillfället bli 100% arbetsför. Det är bra att FK ändrar sitt beslut, grejen är den att jag har blivit väldigt mycket sämre efter. Min sjukdom ME/CFS innebär ansträngningsutlöst försämring. Under sommaren och hösten 2016 blev min sjukdomsbild ännu värre än innan!

I September 2016 blev jag som ni vet åter igen beviljad 100% sjukskrivning, och efter aktivitetsförmågeutredningen och de 1h & 20 min inklusive paus i Förvaltningsrätten så ändrades min sjukpenning plötsligt till 75%. Argumenten är fortfarande idiotiska! HUR kan en skärgårdsdoktor gå emot ett helt team på Danderyd och säga att resultaten är motsägelsefulla? Varför har INGEN ringt min make, eller vänner för att bekräfta hur mitt liv egentligen ser ut?

Mitt senaste läkarintyg säger också 100% nedsatt arbetsförmåga, men FK beviljar fortfarande bara 75%.

Säg mig, VAR ska jag hitta en arbetsgivare som vill anställa mig? På MINA villkor?

OM Försäkringskassan ringt eller skrivit till mig och undrat HUR jag lever idag, så skulle de kanske få en annan bild. Jag har inte varit i min sons nya skollokaler, jag deltar inte på föräldramöten. Jag har svårt att hjälpa sonen med läxläsning. 

Jag har äntligen fått lite frihet, jag kan åka till frissan eller fika hos en kompis. Mitt liv består inte i mer än så. Ingen av mina läkare ser någon arbetsförmåga i mig. De vet hur jag straffas efter att ha ansträngt mig.

Anteckningar från Förvaltningsrätten: ”Katrin Friberg klargör i vilken utsträckning hon skjutsar barn till skolan.”

Detta var 2016, nu är vi i slutet av oktober 2017.

/K.

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.