Sammanfattning av Mitt 2011

Gav ett nyårslöfte 2010 att jag skulle börja blogga, vilket resulterade i denna blogg.

Året 2011 har egentligen uteslutande handlat om jakten på ett jobb. Många förhoppningar som gått i kras eftersom jag oftast fallit på mållinjen. Ursäkterna till att jag inte fått jobbet har varit många. ”Vi behöver någon som är mer driven än du” är nog den sämsta… Annars har det oftast handlat om att någon annan med mer erfarenhet eller senare branschkunskap fått jobbet. Bästa ”tack, men nej tack” är de som faktiskt talat om att DE inte har möjlighet att ge mig det utrymme till kreativitet och handlingsfrihet som de inser jag behöver för att kunna verka bra. Har i genomsnitt varit på 2 intervjuer i månaden under detta år. Men jag kunde aldrig tro att det skulle vara så här svårt att få ett jobb. Var helt övertygad om att jag skulle börja jobba och har således inte varit upp till mor i Junsele mer än över påskhelgen. Många tankar på att starta eget företag har också kommit och gått. En hel del frustrerande tårar har fällts under året. I maj började jag utvärdera mig själv och sa till mig själv att jag borde ta kontakt med en jobbcoach. Jag hittade Underbara Nina Wallin på Twitter. Henne kan ni hitta under @spirande. Vi påbörjade våra träffar strax innan semestern, och eftersom det inte är särskilt mycket verksamhet under sommar och semestermånader så resulterade detta inte i något jobb. Men jag har fått mycket tips, insikt och en väldigt fin vän i slutänden! <3

Min jobbjakt fortsätter, men jag har också arbetat fram en plan för att skaffa mig ett jobb som anställd. Den är presenterad och jag uppfattade att det var positivt. Nu gäller bara att sälja in hela idén till kommun och näringsliv för att det ska funka.

Ris och Ros.

Årets ris och ros går till bemanningsjättarna! Gissar att Poolia har en meter hög akt om mig, har i år varit på intervju fyra gånger och haft två telefonintervjuer med dem. Ändå ringer de inte när något matchar min profil. Är inte det lite underligt? Adecco och Manpower har jag träffat en enda gång, men de ringer ändå gladeligen när jag passar in på något jobb. 🙂

Alla säger till mig; men varför tar du inte ett jobb hos bemanningsföretagen? Well, det är inte så himla lätt det heller. I synnerhet inte när de flesta jobb idag förmedlas via dessa jättar och jag inte får chans att presentera mig själv för företaget. De fungerar som en bromskloss i mitt liv just nu.

Fritid

I mars var det årsmöte på Ölsta Folkets Hus och Park och eftersom jag inte kunde hålla käften så blev jag invald som suppleant i styrelsen. Det roligaste uppdraget jag fått på länge måste jag säga! Till råga på allt så fyllde Ölsta 100 år och hade jippo där jag fick förtroendet att boka artister. Jag bokade SAREK och Brian Kramer. Jättekul!! Att artisterna sedan var nöjda och glada gjorde mig supertaggad!!! Kom på att mitt drömjobb är att arbeta med arrangemang, stora som små. Har hittat några favoritföretag, men legat lite fel i tiden för att kontakta dem och sedan har det fallit ur. Ibland blir jag lite feg… Men om jag säger så här: 5 personerCreative Events har gemensam vän med mig på Facebook och hela 12 personerNine Yards har gemensamma bekanta med mig på samma ställe.

I oktober påbörjade jag Arrangörsskolan som Folkets Hus och Parker genomför i samarbete med Brunnsviks Folkhögskola. Den är en distansutbildning på halvfart med 5 träffar under tiden. Vilka härliga människor och vilket kontaktnät jag skaffat! Underbara, älskvärda människor i åldrar från 17 år till pensionär! Ser fram emot en livslång kontakt med vissa av dem!

Jag har så många idéer för olika sorters samarbeten för verksamheten att man nästan storknar! Några av dem hoppas jag i allafall går i lås! Flaggar här för ett större projekt jag kommer att driva i Ölsta Folkets Park: BLUES FESTIVAL i folkparksmiljö i sommar! På ”bonnvischan” nära stan! Datum kommer med säkerhet att annonseras på alla möjliga tänkbara platser. Håll utkik!!

Har också fått en fin förfrågan från Ölstas valberedning. Men den talar jag tyst om än så länge…

Vi köpte en båt i våras också, en fin Solvigg 18 som vi tyvärr inte hann vara ute så mycket med i sommar pga olika omständigheter. Projekt i vår är att köpa tyg och sy gardiner, samt bygga till en liten bit i ruffen så att man kan sova tre pers utan bekymmer över att ramla ner. En måttanpassad dyna behövs förstås också.

Trädgården i Midgård har fått vänta, medan jag suttit inne och jobbat. Alltså letat, mailat och sökt jobb. Det har varit så varmt ute ibland att det varit outhärdligt att sitta ute. Mål för nästa år är att klippa ner rosorna rejält, rensa så pass mycket ogräs på våren så att det blir lättare att se och ta bort senare. Riva stenpartiet som i princip bara innehåller kvickrot och kirskål och bygga upp det igen. Fast i en lite mindre skala. Det ska vara lätt att rensa och jobba med. Ja, och så ska vi gräva bort häcken framför huset och plantera ny.

Familj:

Utan min familj vore jag ingenting!! Jag älskar dem över allt annat! De stöttar och ger mig energi när jag behöver det! Vilket har varit väldigt mycket det här året, min man har också kämpat för att hålla ihop. Han har mestadelen av det här året jobbat som sjuksyster på äldreboende i Farsta. Men sedan några månader tillbaka är han vice ordförande i Vårdförbundet, Storstockholms kommunsektion och är en brinnande människa i frågor! Vi ger energi till varandra! Läs bara hans första artikel som DN tog in omedelbart! http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/vill-man-ha-kvalitet-i-varden-sa-finns-det-inga-genvagar

Alvin trivs hos dagmammorna, han pratar mer och mer, Fyra- ords meningar får han ihop! 😀 STOLT MAMMA!!!

Men vad hände för 10 år sedan???

Jag har försökt att hitta tillbaka till mig själv sedan hösten 2001.

Det började med att världsekonomin skakade, jag arbetade som utbildningssäljare på MacMeckarna och  älskade verkligen min arbetsplats! Men det blev turbulent och hade under loppet av ett år, tre VD-ar, fyra platschefer och styrelsen avskedade ordförande efter ordförande. Hmmm…. 2001 tänker ni, japp IT-bubblan!

Jag var den av alla säljare som drog in mest pengar i bolaget. År 1999- 1688055 kr. År 2000- 3543553 kr och 2001- 1490856 kr. När alla runt om kring mig blev avskedade eller sa upp sig till höger och vänster så hamnade allt mer och mer på mitt bord. Det slutade med att jag kontaktade kund för införsäljning, såg till att bekräftelse och kallelse kom rätt, skrev ut dokumentation, installerade programvaror på datorerna och såg till att kaffe serverades, samt skickade fakturaunderlag. Fick en stor order från Fujifilm som jag inte kunde fullfölja för jag blev sjukskriven på grund av trötthet.

Jag blev sjukskriven på förmiddagen den 11 september 2001. Jag ringde till jobbet för att meddela, men fick inget gehör från receptionisten. Hon bara babblade om att ett plan flugit in i WTC. Minns att jag tänkte, måste vara ett litet plan för WTC går ju inte att flyga in i.

Hur som, jag gjorde slut med min pojkvän ena dan, andra dagen ringde facket och sa att jag var varslad. ”Du borde nog gå tillbaka till jobbet sa ombudsmannen”, tredje dagen upptäckte jag att jag var gravid. Jaha, där stod jag… Utan jobb, gravid och utan hjälp… Fanns bara en utväg…

Vid undersökningen på Huddinge Sjukhus så säger barnmorskan vid ultraljudet, titta! hjärtslag.. Hon var verkligen psykoligisk eftersom hon redan visste mitt beslut. Mitt ex var dock med mig den dagen vi gjorde abort. Stor eloge till honom!

Men jag var fortfarande tvingad att gå till jobbet. Satt av tiden och väntade på uppsägningbesked, det kom tillslut via FAX… Ombudsmannen gick i taket och krävde att det måste lämnas personligen. Det fick lämnas av ekonomichefen som jag tagit hand om och pysslat om sedan dagen han kom till firman med ordet ”rookie” på tröjan. HÅRT!

2011, BYE, BYE!!  HÄR KOMMER JAG OCH DET VORE VÄL TA MEJ FAN OM INGEN KÄNNER FÖR ATT LITA PÅ MIG UNDER 2012

Over and out!

 

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sammanfattning av Mitt 2011

 1. Ingrid EM skriver:

  Vilket år du har haft och vilken fin sammanställning du gjorde.
  Jag är glad att du har din fina familj och ditt vackra Midgård för jag har förstått av dina tweets och uppdateringar på FB att du har haft ett jobbigt år. Det är ett helvete att vara utan jobb. Jag har varit i den situationen flera gånger och det är inget som jag skulle önska ens min värste fiende. Att söka jobb är en heltidssysselsättning och alla dagar är måndagar. Jag har ofta förundrats över hur du lyckats hålla ditt goda humör och ändå verka så glad och full i farten med allt möjligt. Stor respekt till dig. Jag önskar att arbetsmarknaden skulle se de här goda egenskaperna som du har och satsa på dig så som du vill satsa på dem. Tyvärr är svensk arbetsmarknad något av det mest diskriminerande jag träffat på. Min stora stötesten har varit min höga ålder. I ditt fall gissar jag på att beror på att du är småbarnsmamma och potentiella arbetsgivare inte ser längre än VAB och risk för syskon med föräldraledighet och ännu mera VAB. Räkna inte med att de någonsin kommer att erkänna det utan de kommer med sina tafatta bortförklaringar om att hur fantastisk du än är så var det någon annan som råkade vara lite mera fantastisk just den här gången. Det där fick jag höra tills jag kunde spy när jag själv var utan jobb för sex år sedan.

  Men jag tror på dig. Du är en underbar positiv människa som man blir glad av och någon gång under 2012 så kommer du att träffa en arbetsgivare som äntligen ser det också. Jag håller tummarna för dig, ditt vackra Midgård och härliga blueskvällar på Ölsta.

  Många kramar från gamla Kattkvinnan från Shortcut. Det var ju där vi sågs först.

 2. Katrin Friberg skriver:

  Läser ditt meddelande om och om igen! Tusen tack för de fina och uppmuntrande orden!!!
  Stor kram tillbaka!
  Vinkar Katrin! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.