MiROi, vilket skämt!

Förra veckan började jag på kurs genom Arbetsförmedlingen på MiROi. Första dagen började med att vi tittade på Jag AB av Kjell Enhager. Den har jag sett 100 gånger ungefär, men tänkte att den kan ju vara bra för dem som aldrig sett den energisprutan. Dag två var jag hemma för att Alvin blev sjuk, men de andra skulle se fortsättningen.

Dag 2: blev för mig förra torsdagen. Då kom jag dit, ingen hänvisning om att de delat upp grupperna eftersom de inte har någon receptionist eller överhuvud taget någon information när man kommer. Blev satt framför en dator utan att få någon förklaring i VAD jag skulle göra med den. Inloggning hade jag inte heller. Fick en förklaring tillslut att jag skulle skriva ett personligt brev.. Till vem undrade jag? Till en arbetsgivare fick jag till svar. Eh, jaha??

Fick fatt i en ”lärare/coach” och berättade att jag redan har CV och personligt brev. Hon satte genast igång med att kritisera fotot jag har på  min CV. ”Är inte det här fotot lite väl kaxigt?” sa hon. Märk väl att hon inte har en aning om VEM jag är eller VILKEN bakgrund jag har. På eftermiddagen skulle vi diskutera Kroppsspråk.

DE började med att berätta hur man tar i hand med en annan människa. Sedan fick vi ÖVA OSS på att ta i hand och presentera oss!!!

Dag 3: Fredag Förmiddag: Jobbsökaraktivitet, vi har fått kvittera ut ett USB-minne från MiROi. Jag satte in det i deras dator och allt började blinka. Virusprogammet lät meddela att det fanns ett virus på den externa disken.. Vilken jävla tur att jag inte satt i den i min dator!!! (även om jag har virusskydd)

Eftermiddag: Anställningsintervjuträning.. Absolut tänkte jag, det kan alltid vara bra att fila på. Är det någon här som varit på anställningsintervju någon gång undrade läraren.. Majoriteten räckte upp sina händer. Men att sedan få höra att man ska komma hel och ren var ingen direkt nyhet… Inte för mig i allafall…

Dag 4: Måndag förmiddag. Den här dagen skulle handla om Personlig Marknadsföring. En snubbe började prata om slogans och visade loggor på kända företag som Nokia, Nike och lät meddela att han faktiskt också varit arbetslös väldigt länge tidigare. Ett exempel var att Han hade fixat en praktik på en bank, men när praktiken var slut så fick han inte vara kvar.. Riksbanken var det tydligen. Men, Riksbanken är ju ingen bank… Jag vet då ingen som har konto där, men jag vet att jag själv skulle vilja ha det… 🙂

På eftermiddagen skulle vi sitta vid datorn igen och jobba på våra cv’n, personliga brev och skicka ansökningar…

Dag 5: Tisdag (idag) förmiddag.  Personlighetstest stod det i schemat. YES, tänkte jag. Nu får jag göra ett att jämföra med det jag gjorde för 1,5 år sedan. MEN VILKEN BESVIKELSE! Vi skulle skriva ner våra styrkor och allergier…

Med allergier så menas någon annan persons egenskap som man inte tål…

Imorgon har vi ”fria aktiviteter”. SKÖNT! Jag tänker tillbringa hela långa dagen med min älskade son eftersom dagmamman har stängt.

Summering av MiROi av dessa dagar.

– Larviga övningar.

– USB-minnen med VIRUS.

– Generalisering av människor.

– Oengagerade lärare.

– Det finns INTE datorer till alla.

– Tycker att man ska lista andra personers dåliga egenskaper för att veta sina personliga utmaningar.

– Lärare som egentligen är redovisningsekonom står och utbildar i personlig marknadsföring och kommunikation. Han hade ingen aning om vad han snackade om..

 

Jag kommer att rapportera mer från den här kursen, var så säker!

Over and out!

Ps, jag träffade en person i helgen som arbetat som platsförmedlare på AF men har slutat. HEN sa rent spontant; NEJ, inte MiROi!!! (tydligen var är det allmänt känt bland anställda på Arbetsförmedlingen att företaget inte levererar vad de lovar). Ds.

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till MiROi, vilket skämt!

 1. Hej Katrin!

  Peter heter jag och arbetar på Arbetsförmedlingen, vi prenumererar på inlägg som handlar om Arbetsförmedlingen och/eller vår verksamhet.

  Av det jag läser förstår jag att du inte riktigt anser att den aktivitet du förnärvarande tar del av motsvarar de förväntningar du haft.

  Vi är måna om att de kompletterande tjänster som har upphandlas uppfyller de kvalitetsmål vi satt samt att du som arbetssökande också skall kunna känna att det faktiskt skapar ett mervärde på din väg mot nästa arbete.

  Uppmanar dig att kontakta din Arbetsförmedling/arbetsförmedlare för att se över dina möjligheter att eventuellt byta leverantör.

  Med vänlig hälsning
  Peter, arbetsförmedlare

  • Katrin Friberg skriver:

   Hej Peter.
   Tack för snabb respons!
   Jag kommer att kontakta min arbetsförmedlare å det snaraste. Dessvärre tror jag inte det avhjälper problemet. Någon annan kommer att ta min plats hos Miroi och känna samma frustration som jag. De människor jag talat med under dessa dagar är lika missnöjda som jag tyvärr.
   Angående personlig marknadsföring så har jag haft dessa killar som lärare under ett år på arrangörsskolan. http://www.universeimagine.com/ Miroi kommer aldrig att komma dit om inte deras så kallade föreläsare har engagemang.
   /Katrin

   • Hallå igen Katrin!

    Tråkigt att behöva höra även andra missnöjda kring den aktivitet du beskriver, en frustration har ju som tendens att kunna ta energi från det egentliga arbetssökandet och det är ju aldrig bra.

    Fint att du väljer gå vidare med dina uppgifter till ansvarig arbetsförmedlare eller Arbetsförmedling, på så sätt kan vi tillsammans se över vad som kan göras annorlunda och förhoppningsvis ge tillbaka det engagemang du och andra har saknat.

    Fortsatt lycka till!

    Med vänlig hälsning
    Peter, arbetsförmedlare

 2. Lucas skriver:

  Bra rutet!!!! 🙂

 3. Katrin Friberg skriver:

  Pratat med min Arbetsförmedlare. Hon var väldigt avig till att hjälpa mig. Men tillslut fick jag henne att kontrollera om jag kan byta leverantör.

 4. Katrin Friberg skriver:

  Hej igen Peter,
  min arbetsförmedlare skickade mig ett mail med följande text.

  ”Hej Katrin,
  Jag tar med mig dina synpunkter på kompletterande aktör och lyfter detta till ledningen.
  Men det är inte aktuellt att byta kompletterande aktör. Du var missnöjd med anpassningen på sex veckors programmet, jag hänvisar dig till en öppen dialog med coacherna och att ni sedan kan byta fokus till det som är viktigt för dig.
  Jag förstår och hör vad du säger och lyfter det vidare.

  Vänliga hälsningar,
  XXX XXXXX”

 5. Peter skriver:

  ”hör vad du säger” – jisses…
  Det skrattade vi ju åt som den klyscha det är redan för över tio år sedan – det finns alltså såna som säger det på allvar än idag…??

  But then again – vem blir förvånad.

 6. Pingback: Lästips om vår samtid eller kattguld till folket « Ann-Sofie Wågström´s Weblog

 7. Jesper Roos skriver:

  Hej, jag heter Jesper Roos och jag går också på Miroi, har gjort det i 4 månader och det enda dom har hjälpt mig med är att färdigställa personligt brev och cv, detta tog 1 dag.

  resterande dagar har jag fått sitta vid en laptop och söka jobb. saker som jag hade kunnat göra hemifrån . detta är ett jävla vuxendagis med nån outbildad idiot som står där framme och berättar för mig vad jag får och inte får göra.
  inget har man att säga till om heller, om jag klagar till utbildaren här säger dom att det är arbetsförmedlingen som har bestämt detta, går jag till arbetsförmedligen så säger dom att det är regeringen som satt upp dessa regler.
  med andra ord är det ingen som bryr sig ett jävla skit om oss som sitter här, vi är bara namn på ett papper som de tjänar pengar på.

  det sjukaste av allt är att jag har varit här heldagar 09.00 – 15.00 i 4 månader. MEN det finns andra personer som får hoppa in på nån annan grej på miroi där de går tisdagar och torsdagar från 09.00 – 12.00. vad fan är det för jävla skit helt seriöst?
  tar man upp detta med arbetsförmedlingen så säger dom att ”vissa kanske behöver mer stöd i sitt jobbsök” ÄR DU SERIÖS ELLER? vi är 20 deltagare här lite drygt och inte en jävel av oss förstår vad fan vi gör här. tror dom själva på att man ska söka jobb i 6 timmar per dag med hjälp av en laptop? jag som bor i en liten håla med har kanske 15 jobb som jag är behörig att söka i månaden. jag är så fruktansvärt arg.

  om jag blir tvingad att vara kvar här länge till kommer jag hamna i psykos.

 8. Manuela skriver:

  Miroi strategi gör att de reguljära jobben försvinner. Miroi skickat deltagarna på arbetsförlagd utbildning hos vanliga butiker, städfirmor m.m. Det är meningen att man ska vara där i sex månader. När jag sommarjobbade i en butik fick jag komma in i mina arbetsuppgifter redan första dagen. Frågan är ska det ta sex månader att lära sig jobba i en butik eller jobba som lokalvårdare? Miroi skickar antal deltagare till ett företag och när de har slutat skickar de nya. Sedan så kommer Miroi med en massa lögnaktiga bortförklaringar eller kvalificerad skitsnack när man ifrågasätter dem. Det här är inger mer än fas3. Är det så konstigt att de reguljära jobben försvinner mer och mer. Sedan så är det meningen med fas3 att man ska göra saker som personalen annars inte hinner med, men frågan är vissa företag, firmor m.m. som exempel aeroseum ( flygmuseum i Göteborg) tar emot hur många fas3 deltagare som helst. Är det så att ordinarie personalen inte hinner med något så är det dags att anställa. Det är uppenbart att de missbrukar systemet. De får ju pengar för varje deltagare. Kärt barn har många namn fas3, arbetsplatsförlagd praktik osv. Jag tycker att man ska praktisera max i 4 veckor för att de reguljära jobben inte skall konkurreras ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.