Mina 6 veckor i förvaring är över…

Idag var sista dagen på 6-veckors programmet. Gissa min lättnad av att slippa åka dit och sitta av tid?! Detta är nog det mest meningslösa jag någonsin genomgått. Inte ens det tråkigaste jobb jag haft kan mäta sig med vad jag och många andra känt. TOTAL FRUSTRATION på grund av att man är tvingad att åka dit dag ut och dag in för att lära sig att..  Nä just det, INGENTING. Jag har bara blivit hämmad i mitt uppdrag att söka jobb. Nu har jag fått lite frihet tillbaka för att göra det jag ska göra om dagarna.

Från och med nästa vecka ska jag nämligen ”bara” vara på MiROi två halvdagar per vecka. Vad ska jag göra där då? Jo ser ni, jag ska sitta vid virussmittade datorer och förväntas söka jobb. Så ska jag få träffa en personlig coach 1 timme per vecka. Det finns dock ett aber i kråksången. Tisdagar ska jag vara där 13.00-16.30… Vår dagmamma stänger 16.30. Detta innebär att jag kommer att åka 1,5 timme enkel resa till Skanstull för att vara där ca 2 timmar och sedan bli tvungen att åka hem för att hinna hämta sonen. Någon lunch kommer jag inte kunna få eftersom jag är på resande fot mest hela dagen.

Torsdagar ska jag vara där 08.30-12.00. Vi har avtalat att lämna Alvin 07.45. Räkna ut den ekvationen..

När jag får ett jobb så kommer vi naturligtvis att pussla så gott det går.. Men jag trodde ärligt att man skulle slippa pussla när man är arbetslös. I synnerhet när man känner att det man måste iväg på är helt meningslöst och stjäl ens tid.

Nåväl, lite summering av mina 6 veckor:

  • Verksamhetschefen lovade mig en personlig coach vecka 3, hon återkom aldrig.
  • Det är tydligt att ”föreläsarna” inte skriver sina egna manus, vissa har läst rakt upp och ner och det blir därmed otroligt långtråkigt.Pratmanus

 

  • Rita en teckning… ”Roliga timmen” eller?Roliga timmen

 

  • Tillmötesgående obefintlig både från Arbetsförmedlingen och MiROi.
  • Hela organisationen på MiROi verkar vara kaos. Till exempel så var den 3/11 (lör) en helgdag. Klockan 14 på torsdagen fick vi veta att vi inte behövde komma in på fredagen. Då hade min man redan bokat av möten och tagit ut en semesterdag eftersom dagmamman skulle ha stängt. Hade vi vetat detta tidigare på veckan så skulle inte tredje person drabbats. Hemläxa

 

  • INGEN efterfrågade hemläxan på måndagen.
  • Datorerna som vi fick låna innehöll allt som oftast virus. Eller så var det problem med internetuppkopplingen.
  • De pratade om att det är bra att vara informativ, men där kan man nog gå efter devisen när det gäller barn; Lev som jag lär, inte som jag lever… Tror inte att jag upplevt något värre i ICKE kommunikation!
  • Den som höll föreläsning inom nätverkande har själv inte ens Facebook. Men tyckte stort att det var ett jättebra sätt att skaffa nytt jobb på. EH??

Over and out for now!

/Katrin

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.